Menu

Verslag Laborijn 7 februari 2023

Op 7 februari waren we te gast bij Laborijn.

Martijn Bruines opende de avond met een interview met Jeroen Giezenaar, het voorstellen van een nieuw lid en een mededeling over Coverland en de Hemelvaartfeesten, daarover lees je straks meer. Jeroen Spruit, directeur van Laborijn heette ons van harte welkom bij Laborijn en vertelde over de ontwikkelingen die Laborijn, vroeger beter bekend als Wedeo, door de jaren heeft doorgemaakt.

Van werkplaatsen in het pand naar zoveel mogelijk werken bij reguliere werkgevers en collega’s zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. Een echt ontwikkelbedrijf in de sociale werkvoorziening waarbij ze altijd proberen de stap naar betaald werk mogelijk te maken met werk dat goed bij de werkzoekende past. Dat hoeft niet in één keer; dat kan ook met tussenstappen. Jobcoaches begeleiden werknemers én werkgevers, ook kun je als werkgever met je vragen altijd terecht bij het werkgeversservicepunt. Jeroen vertelde over de uitvoering van de participatiewet en de wsw. En wie slim was, maakte aantekeningen want niet veel later startte daar de spetterende quiz. Gepresenteerd door Laborijn’s eigen Anne-Marie Stelwag en Joris-Jan Janssen (inclusief fancy schmancy glitterstropdas). Tijdens deze grappige quiz kwamen veel feitjes aan bod die Jeroen had verteld, tussentijds werden al prijsjes uitgedeeld voor goede antwoorden maar de beste drie vielen echt in de prijzen. Wie gewonnen hebben? Dat zie je hier tussen alle foto’s van Roel Kleinpenning.

Hartelijk dank aan Laborijn voor de ontvangst en mooie avond!

Overig nieuws

Zoals we net al in het intro aangaven, was er meer nieuws te vertellen.

Jeroen Giezenaar stopt: Martijn Bruines nieuw werkgroeplid

Tja, dat was even een vreemde gewaarwording: “onze” Jeroen Giezenaar met een microfoon in zijn handen bij de opening van de netwerkavond. Nu was dat natuurlijk an sich niet zo vreemd: Jeroen is al tien jaar werkgroeplid van de Huntenkring en presenteert bijna altijd onze bijeenkomsten. Anders dan anders dit keer werd híj nu juist geïnterviewd door Martijn Bruines. De reden: Jeroen kondigde zijn afscheid aan. Een enorme aderlating voor ons als werkgroepleden; hij liep het langst van ons allen bij de club en regelde veel zaken rondom de avonden en het VIP-deck zo uit de losse pols. Jeroen geeft aan te druk te zijn met zijn bedrijf en zich steeds vaker in allerlei bochten te moeten wringen om erbij te kunnen zijn. Ontzettend jammer maar begrijpelijk natuurlijk. Mocht je er niet bij zijn geweest en nog even met hem willen praten; tijdens Huntenpop zullen we officieel afscheid van Jeroen gaan nemen.

Martijn Bruines, die ook de vorige avond de presentatie zeer verdienstelijk voor zijn rekening nam, hebben we ondertussen als zijn vervanger weten te strikken. Daar zijn we heel erg blij mee: Martijn, welkom bij de club!

Nieuwe leden

Hanos is lid geworden! Martijn interviewde vestigingsmanager Gerrit-Jan Kappert over de Hanos, het pand waarin ze zitten van waaruit ze zoekende zijn naar een grotere locatie. Superfijn dat jullie lid zijn geworden, welkom bij de Huntenkring Businessclub!

Coverland en Hemelvaartfeesten gaan dit jaar niet door

Het is deze week pas officieel naar buiten gebracht maar onze leden kregen alvast de ‘scoop’: dit jaar gaan de Hemelvaartfeesten en Coverland niet door. Lees het officiële bericht op: www.hemelvaartfeesten.nl/

Onze leden