Menu

Verslag bijeenkomst ‘Davinci Expo Ulft’

Klein Italië in Ulft

Verslag bijeenkomst 08-10-2019

De bruisende prosecco stond bij binnenkomst al klaar. Een sprankelend idee van Albert Ketz, vestigingsdirecteur van Sligro: een jaar lang zorgt hij voor een welkomstdrankje bij onze bijeenkomsten. Uiteraard dit keer een Italiaanse bubbel, zo dat het goed aansloot bij het Italiaanse thema dat als een rode draad door deze netwerkbijeenkomst liep. Want naast het overheerlijke Fabulous Food  (of moeten we nu zeggen: Cibo Favoloso?) in de vorm van Italiaanse pasta’s, heerlijke bruschetta’s of fijne hamburgers was de tentoonstelling over een van Italië’s bekendste meesters toch wel de voornaamste reden om deze avond te komen bezoeken: de expositie van Leonardo da Vinci.

Da Vinci Innovation

Tijdens de opening van de Huntenkring Businessclub avond, vertelde John Haverdil – dit keer niet als bestuurslid van Huntenpop maar vanuit zijn positie als manager Projectbureau en aanjager van de Projectgroep Leonardo Da Vinci Innovation – over de grensoverschrijdende werkzaamheden die ze uit naam van de projectgroep mogen verrichten. Het doel is verbinden, Euregionaal verbinden zelfs. Het verbinden van Duitse en Nederlandse technici, scholieren en kinderen maar ook gezamenlijk ervoor zorgen dat deze regio interessant blijft voor de maakindustrie en technisch geschoolde mensen. Op zoek naar mensen die out of the box denken, ideeën hebben en misschien geniale uitvindingen kunnen bedenken. Een kruising tussen een kunstenaar en een technicus.

En dan is het niet zo gek dat juist Leonardo da Vinci gekozen is als metafoor. Voor de meeste mensen wellicht het meest bekend als de schilder van de Mona Lisa maar na de uitgebreide toelichting van Reinoud Tomberg en het bezoeken van de tentoonstelling is dat beeld voorgoed bijgesteld. Een prachtige expositie die – in het jaar dat het precies 500 jaar geleden is dat Leonardo da Vinci overleed – weergeeft wat een visionair en briljant persoon Leonardo da Vinci was. Nog steeds worden veel van zijn ideeën en technieken gebruikt.  De tentoonstelling is onder andere met subsidie van de Europese Unie, Provincie Gelderland en de ministerie van het Duitse Nordrhein Westfalen naar Nederland gehaald en is nog tot en met eind november gratis te bezoeken.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op: www.davinci-innovation.com

We willen wederom CIVON bedanken voor de gastvrijheid. Zoals altijd is de Huntenkring Businessclub netwerkbijeenkomst weer met open armen op deze prachtige locatie ontvangen. Dank aan onze leden voor de mooie opkomst en de gezellige avond. Arriverdeci!

Foto’s: Stan Bouman.