Menu

Verslag: DAT WAS STOER! – 07 sept 2021

Als je er niet bij was de vorige keer dan heb je wat gemist! We praten je even in vogelvlucht bij.

Ein-de-lijk! Eindelijk weer een ‘normale’ netwerkbijeenkomst. Wat fijn dat het weer kon en mocht!

Zoals gebruikelijk opende Jeroen Giezenaar de avond. Vanuit de fijne rode pluche theaterstoelen in de Rabobankzaal vertelde Jeroen een aantal nieuwtjes zoals bijvoorbeeld dat we ook in januari alweer een bijeenkomst hebben ingepland – bij Timmerfabriek Hendriksen. Normaal gesproken is de eerste bijeenkomst van het jaar in februari maar dit keer kan een feestelijk jubileum gecombineerd worden met een bezoek van onze leden.

En alweer hadden we een nieuw lid te melden: Oscar Thus van Buroprint. Oscar stelde zichzelf voor aan alle aanwezigen. Welkom Oscar en hartelijk dank voor je vertrouwen!

Indoor Event Huntenpop
Als alles meezit en afhankelijk van de dan geldende maatregelen is de organisatie van Huntenpop van plan om half november een indoor event te houden. Drie dagen lang (12, 13 en 14 november) is het feest, van een tribute avond tot een oktober(november)fest. We zijn nog aan het uitdenken hoe we voor onze leden hierin iets kunnen betekenen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om tafels te reserveren voor je personeel. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor het vervolg.

Daarna was het woord aan Hans Schirmbeck, directeur-bestuurder van STOER.
STOER werkt in opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek en heeft zich tot doel gesteld om mensen die nu een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aan een baan te helpen. En dan niet een baan om maar van de straat te zijn. Nee de uitdaging lig erin dat er wordt gekeken naar de persoon zelf, en welk werk bij ze past, en waarin passie en talent ligt. Ze zijn begonnen met iedereen eerst gewoon te bellen. 800 man. En te vragen hoe het met ze ging. Onder het mom van: ‘misschien heb je 10 jaar niet gewerkt maar heb je wel 10 jaar levenservaring erbij’ werd iedereen uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

Een mooie uitdaging, waarvan niet alleen van de werknemers wordt gevraagd om out of the box te denken maar ook van de ondernemers die deze mensen een kans geven. Hoe dan ook heel STOER!

Net als lid worden van Huntenkring en meteen een avond organiseren ook heel stoer is! Hartelijk dank voor de mooie avond, het heerlijke buffet en die pot vol dropjes die we mee naar huis kregen. Meer weten over Stoer?