Verslag bijeenkomst ICER 3 april 2018

LABBADABBADABBADOOOOOHHHH

Wat hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen over de afgelopen Huntenkring Business avond! Het was een supervol programma met voor ieder wat wils: van sprekers en belangrijke informatie tot en met effectief netwerken en heerlijk eten.

We waren te gast bij de mooie locatie ICER in Ulft. Bij binnenkomst stonden de mensen van Fabulous Foodtrucks al klaar met een heerlijke zelfgemaakte soep zodat we niet met een lege maag de rest van het programma hoefden te vervolgen.

Nadat Jeroen iedereen en in het bijzonder onze nieuwe leden: Frank Helming van Truck Trading Nederland en Heidi Wijgman van Inperson Doetinchem verwelkomd had, maakte Bert Messing de eerste namen van Huntenpop 2018 bekend. 

GRATIS TOEGANGSBEWIJS DE VRIJDAG

Alle aanwezige leden ontvingen een gratis toegangsbewijs voor De Vrijdag, de nieuwe en verbindende dag tussen Festivaart en Coverland van de Hemelvaartfeesten.

ROBOTISERING

Kees Nieuwenhuijs vertelde over het Smart Business Center van ICER, met name over de robotisering. Met het tempo dat de robotisering groeit; is het niet ondenkelijk dat we in 2030 maar liefst 20.000 robots in Nederland hebben. Doordat collaborative robots met elkaar leren samenwerken en toegankelijker eruit zien en te bedienen zijn zal de groei alleen nog maar meer toenemen.

AVG/GDPR: KENT U DE REGELS VAN DEZE WET?

Daarna was de beurt aan Wouter Taal van Kyocera - hij nam ons in vogelvlucht mee naar de wet van de balblabla. Vanaf 25 mei 2018 is deze wet van kracht en kunnen bedrijven direct een boete ontvangen als ze niet kunnen aantonen wat ze met je gegevens doen. Er is nog veel onbekend over de AVG/GDPR - wat houdt het in en waar moet je aan voldoen om de privacy van je klanten, medewerkers en bijvoorbeeld sollicitanten te waarborgen? Nou, dat gaat heel ver. Wouter stipte een paar voorbeelden aan waar veel bedrijven misschien nog niet op voorbereid zijn: Hoe lang mag je een sollicitatiebrief bewaren? Wie kan de afdrukken van de printer op de gang lezen als u iets print? Wie kan er allemaal bij de mappenstructuur van de computer? Voor meer informatie en de tien belangrijkste feiten over AVG kunt u terecht op de website: https://www.klaarvooravg.nl

EFFECTIEF NETWERKEN

Daarna was het tijd voor: de speeddate. Op veler verzoek terug van weggeweest. In kleine groepjes van 4 konden onze leden zichzelf aan elkaar voorstellen, vertellen wat ze doen en daarna samen bedenken wat ze wellicht voor elkaar kunnen betekenen. We wisselden dit een paar keer af zodat je in korte tijd een relatief groot aantal leden kon leren kennen. Na afloop hoorden we van vele mensen dat het een zeer effectief en positief onderdeel van de avond was geweest en er volop visitekaartjes uitgedeeld waren.

STEMMEN OP HET LEKKERSTE FESTIVAL FOOD

Wouter vertelde tijdens de presentatie al dat Fabulous Foodtruck steeds milieubewuster produceert en opereert. De foodtruck rijdt bijvoorbeeld op biodiesel gemaakt van hun eigen gebruikte frituurolie en ze hoopten over een tijdje zelfs helemaal Off the Grid te kunnen.

Eigenlijk is de term Festival Food bijna een belediging voor het fantastische eten van Fabulous Foodtruck; zo vers, zo lekker, zo divers! Fabulous Foodtruck maakt van festival-eten een ware culinaire belevenis. Van broodjes pulled pork tot zelfgemaakte falafel en super lekker garlic bread dat je zelf mocht beleggen met allerlei lekkere toppings. Het was nog niet zo makkelijk om een keuze te maken welk gerecht je het allerlekkerst vond (als je alle 5 de gerechten überhaupt wel op kon; de porties waren niet kinderachtig). Maar als dat toch lukte, mocht je je voorkeur aangeven op het stemformulier. Zo kon je als Huntenkring Businessclublid je invloed uitoefenen op het gerecht dat volgens u absoluut terug moet komen tijdens Huntenpop 2018.

De telling is inmiddels geweest en dit is de uitslag:

1.     Pulled Pork: 47%
2.     Garlic Bread: 21%
3.     Soep: 16%
4.     Rib-eye: 9%
5.     Falafel: 8%

Kotom: een avond vol met nieuwe contacten, heerlijk eten, genoeg te zien en de moeite waard om te bezoeken. Een speciale dank voor het ICER: het was weer tot in de puntjes georganiseerd!

Klik hier voor de foto’s van Stan Bouman.

 

JUNI BIJEENKOMST IS NOG VRIJ!

De juni bijeenkomst is door omstandigheden vrijgekomen. Deze traditioneel zeer gewilde netwerkavond kan dus nog door uw organisatie geadopteerd worden! Meer informatie? Mail info@huntenkringbc.nl

Terug naar nieuws
Persoonlijk & social