Op bezoek bij Landgoed Rhederoord

Wauw! We weten niet eens waar we moeten beginnen met vertellen over deze Huntenkring Business clubavond, want was het ge-wel-dig!

Vooraf had Bart-Jan Hallers van Landgoed Rhederoord ons verzekerd dat hij alles uit de kast zou halen voor een mooie netwerkavond, en hij heeft bepaald niet overdreven met die opmerking. Wát een mooie avond was het en wat werden we aan alle kanten enorm verwend door het gastvrije team van Rhederoord.

Het begin van de avond leek een beetje op een schoolreisje, met z’n allen gezellig in twee grote bussen vanuit Ulft en Doetinchem naar De Steeg. Daar aangekomen werden we ontvangen met een glaasje prosecco in de mooie ontvangsthal. Vanaf dat moment werden de lekkerste hapjes aangevoerd. Wat we toen nog niet wisten, was dat slechts het topje van de ijsberg was en we de rest van de avond niets te kort zouden komen.

Het grootste geheim van Gelderland

Tijdens de presentatie nam Bart Jan ons mee naar alles wat Rhederoord ons te bieden heeft: trouwen, vergaderen, overnachten en dineren. De keuken heeft zelfs een vermelding in de Michelingids. Hij noemde het landgoed het grootste geheim van Gelderland; want zeg nou zelf: wie wist dat er op zo’n korte afstand zo’n mooi landgoed verscholen ligt dat op facilitair en culinair gebied zoveel te bieden heeft? Jammer genoeg werkte de geluidsapparatuur niet mee en kwam de film niet tot zijn uiting. Ontzettend zonde want als we iemand het gunnen om zichzelf te mogen presenteren dan is het Rhederoord wel. De film kunt u hier bekijken.

Naast de terugblik op Huntenpop en het zien van de aftermovie mochten ook weer een aantal nieuwe leden verwelkomen:

Lars Timmermans
Timmerfabriek Hendriksen
SustainAD

Smaakparade

Na de presentatie was het tijd voor de beloofde smaakparade.

In de kelder was een separate ruimte ingericht voor een kaasproeverij, er werden een aantal lekkere kazen gepresenteerd die heerlijk smaakte in combinatie met de bijpassende port. Ging je een verdieping hoger, kon je een workshop cocktails maken volgen en daarna met je eigengemaakte mojito verder door het mooie pand van De Rhederoord lopen. In elke ruimte stond wel weer een volgende culinair hoogstandje op ons te wachten; van de meest fantastische oesters met een rode uienchutney tot parmaham die ter plekke flinterdun werd afgesneden, de malse entrecote en de vis die de hele dag al buiten gerookt was. En dan vergeet ik bijna nog de bierproeverij met bitterballen!

Chefkok Gerhard van den Broek had een smakentest voorbereid. Al snel kwamen we erachter wat kleur en substantie doet voor je smaak. Een vijftal gekleurde geleitjes, gemaakt van alledaagse producten, waren voor de meesten van ons onherkenbaar daardoor.

Je kwam oren en ogen te kort en de avond vloog voorbij. De bussen stonden klaar om ons weer richting Doetinchem en Ulft te vervoeren.

Graag willen we van deze gelegenheid gebruikmaken om Landgoed De Rhederoord te bedanken voor de enorme gastvrijheid. Het was geweldig!

Stan Bouman verzorgde deze avond wederom de fotografie. Bekijk hier alle foto’s.

 

Noteer alvast in uw agenda:

Dinsdag 6 februari gaan we weer on tour! Reserveer ook de middag alvast want we gaan ’s middags al op uitnodiging van Remondis met bussen naar Duitsland vertrekken waar we onder andere een rondleiding zullen krijgen op het grootste recyclingspark van Europa.

 

Terug naar nieuws
Persoonlijk & social