HUNTENKRING BUSINESSCLUB OP BEZOEK BIJ GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK

Een toegankelijke gemeente zijn voor alle ondernemers: een belangrijk speerpunt van de gemeente Oude IJsselstreek. Hoe kom je persoonlijk in contact met ondernemers, wat zijn hun wensen en ervaringen ten aanzien van het contact met het team economie en hoe vertel je dat je als gemeente graag klaarstaat voor ondernemers? Redenen genoeg voor de gemeente om haar team economie persoonlijk voor te stellen. Een eerste aanzet hiertoe is op dinsdag 2 oktober jl. gegeven door de leden van Huntenkring Businessclub uit te nodigen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De Huntenkring Businessclub is een informele netwerkclub dat bestaat uit ondernemers uit de regio, zowel uit de gemeente Oude IJsselstreek als daaromheen liggende gemeenten.

De avond opende na de gebruikelijke mededelingen rondom Huntenpop - het was wederom een mooie editie! John Haverdil keek alvast vooruit naar volgend jaar: de dertigste editie en noemde zijn favoriet Supertramp als mogelijke headliner om een wat breder publiek te trekken ten opzichte van het afgelopen jaar waar er meerdere bekende artiesten waren voor verschillende doelgroepen. Ook werden nieuwe leden genoemd en voorgesteld, waaronder makelaardij Lensink Gussinklo die de Foute Kroeg voor Huntenpop verkocht heeft. Deze kroeg is inmiddels op transport gezet naar Scandinavië waar hij een tweede leven gaat krijgen. We zijn benieuwd wat er volgend jaar voor de Foute Kroeg in de plaats komt!

Jeroen Giezenaar interviewde Peter van de Wardt; vanuit zijn portefeuille Participatiewet stipte de wethouder enkele belangrijke thema’s aan zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan (passend) betaald werk krijgen, goed onderwijs en het behouden van talent in de regio, duurzaamheid in alle opzichten van het woord en het zogenaamde ‘rode-loper-beleid’. Hij benadrukte dat je als ondernemer zeer welkom bent in de gemeente Oude IJsselstreek.

Na het interview werden de Huntenkring Businessclub leden verdeeld in vier groepen en naar verschillende ruimtes in het DRU complex gebracht alwaar ze interactieve sessies mochten volgen met enkele afgevaardigden van de gemeenteraad. Onderwerpen waren: wat verwacht de ondernemer van de gemeente, toerisme, bedrijventerreinen van de toekomst en innovatiehubs.

Zo vertelde algemeen directeur Marijke Verstappen over de keuzedriehoek waarin besluitvorming altijd plaats moet vinden: kan het juridisch gezien, is het van maatschappelijk belang en wat zijn de financiële gevolgen? Doormiddel van vragen als: ‘Moet de gemeente een dag meedraaien met de ondernemer?’ kwamen discussies op gang en werden wensen van ondernemers ten opzichte van de begeleiding van de gemeente blootgelegd.

De avond werd afgesloten met een heerlijk buffet en gezellige netwerkborrel in het Ouhrlokaal alwaar ondernemers direct in contact konden komen met de aanwezige leden van het beleidsteam.

Wederom een mooie avond! Hartelijk dank aan de gemeente Oude IJsselstreek voor de gastvrijheid en organisatie!

Foto’s:

Onze vaste fotograaf Stan Bouman was helaas verhinderd maar Kimberly Wieskamp heeft de honneurs meer dan waar genomen! Dankjewel voor je inzet Kimberly!
Klik hier voor de foto’s: 

Terug naar nieuws
Persoonlijk & social